The thrilling free fall...


First cause is all encompassing, duality does not exist. - Jan van DeldenBeluister hier een interview met Hans Laurentius. Bekijk de film I Heart Huckabees.

10 september 2015 - een interview met Patrick

'Ik weet dat ik een hart heb, zo groot als de wereld. Dit is een weten dat in ieder van ons leeft. Dit hart, zonder beperkingen, bij wijze van spreken ‘zo groot als de wereld’, is ons wezenlijke hart en dit onbeperkte is onze wezenlijke natuur. Deze oneindigheid van warmte en licht is wat ik wezenlijk ben.


Op dit wezen, op dit zijn-dat-ik-ben, of liever in dit wezen, heb ik een persoonlijkheid geprojecteerd, een beperking die uitgaat van het gevoel ‘ik ben dit lichaam’. Deze projectie beperkt het wezen niet, maar wanneer het gevoel bestaat dat ik een lichaam ben, deze persoon, ontstaat er een soort luchtspiegeling waarin het ‘ikzelf’ beperkt lijkt, ook al is het niet echt beperkt.

http://www.samsarabooks.com/recensies.htm#Wolter%20Keers2
bestel lokaal of via Bol
‘Ik ben dat éne bewuste principe dat geen ander licht nodig heeft om te schijnen. Die éne ervaring die alle zogenaamde ervaringen gemeen hebben. Dat helder verlichte zijn, waarin alle werelden en ikzelf hun oorsprong hebben en waarin zij zich weer oplossen. - Wolter Keers ~ Jnana Yoga

Dit boek is een verzameling artikelen, die verschenen zijn in het tijdschrift de 'Yoga Kroniek'. In 1972 werden ze al eens gebundeld uitgegeven. Centraal staat het doorzien van de tijdelijke illusie, in helder tijdloos bewustzijn: 'Doordat ik mij identificeer met een lichaam raak ik er ten onrechte van overtuigd dat het lichaam en de daarmee corresponderende ogenschijnlijk grofstoffelijke wereld, een relatief langdurig bestaan heeft. Maar in feite is ook dit lichaam maar een plaatje dat van tijd tot tijd eens opkomt en dan weer verdwijnt. Ook het lichaam heeft maar een levensduur van telkens enkele ogenblikken. Bovendien bestaat het bij de gratie van het bewuste en bestaat het uit niets anders dan het bewuste dat ik ben.' lees verder

 
luister verder --- bekijk hier de uitleg van 'de stoelendans'

“Regret is REWIND, the longing to change the past.
Fear is FAST FORWARD, the desire to control the future.
Peace is PLAY, a thrilling free-fall into the aliveness of Now…”
- Jeff Foster

-- part 1: open your mind for the truth --
part 2 -- Actualized website

in other words:Meer van Fred Davis website, itunes en youtube.
The Book of Unveiling (from awakening to abidance)
The Book of Undoing (direct pointing to nondual awareness)
Fred Davis & Friends: 2-hour Online Skype Satsang, Dec.06.2015


---
Angst en waar het vandaan komt en hoe ermee om te gaan,
zodat het verwerkt kan worden. Bekijk de video.